Luokittelematon

Mitä ihmiset pelkäävät?

07.04.2011, oili2011

Koko maapallolla on meneillään laajempi uudistumisen ja muutoksen mentaliteetti. Sellainen saattaa pelottaa hirveästi, mutta kyllä kautta historian muutoksia on tapahtunut hyvinkin nopeasti, joten miksi pelkoa on?
No saattaa olla että ainakin Lapissa vaikutuksensa on viime sodilla hyvinkin paljon, ja se on aivan ymmärrettävää. On ehkä haluttu sitten niin vakaata turvallisuutta, että pienikin muutos aiheuttaa jopa paniikkia. Mutta täyty taas todeta se tosi-asia, että vain muutos säilyttää.
Pelkoa on yleensäkin muutoksista, mutta mm. nuoret eivät tämmöistä ehkä enää ymmärrä? Nuoret haluavat edistää asioita aivan oikeasti, ja jos toiminta ei ole avointa, se ei houkuta. Kyllä asia on näin.
Lapissa päätäntäkulttuuri on hyvin vanhakantaista edelleen, ja ihmettelen, että miksi? Siihen voi olla syynä Vuotoksen altaan rakentamis-taistelu? Kyllä ehkä näin on. Olen huomannut että ne jotka Vuotoksen allasta alkoivat puuhata, ovat edelleenkin ‘vallassa, ja ei se oikein enää istu tähän päivään. Näin vaan ajattelen. Mutta heille en ala nega-tunteita lähettelemään, vaan jotenkin ymmärrän heitäkin, sillä heillä oli se usko mikä oli mahdollista .
Itselläni ovat nämä henkiset aisat tässä rinnalla kaiken temmellyksen kanssa, ja se että se vaan materiaalinen ajattelu mikä Lapin rakentamisessa yhä on, on kyllä jo aivan turhaa. Ja jos tähän liittyy pelkoa vaan pelon vuoksi, niin kyllä Lapin päättäjien tulisi osoittaa tähän jokin tie, että pelot hälvenisivät. Se on jopa velvollisuus. Tai että jollakin koulutuksella ehkä aivan valtakunnallisesti otettaisiin se suunta, että elämässä ovat myös aivan nämä ihmisen henkiset voimavarat hyvin tärkeitä. Tai että ne ovat jopa tärkeämpiä, sillä mikään aine ei yksi vie minnekään. Ei todellakaan.
Itse en pelkää puhua meditaatiosta, tai reikihoidosta, kun ne kuuluvat elämääni aivan työnikin puitteissa. Minulle nuo asiat ovat aivan luonnollista.
Joskus meditaatiossa olen nähnyt vision, jossa Lappi on vauras maa, ja ennen kaikkea, kun tämä henkinen ja aineellinen ovat yhdessä tekemässä sitä mahdolliseksi. Siispä etenemme muutoksessa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *