Luokittelematon

8 miljardia, eikun 70 miljardia

25.03.2011, oili2011

Välillä sitä meinaa mennä taju noitten summien kanssa. Eihän sitä ymmärrä kovin moni, kuinka paljon rahaa häipyy kuin tuhka tuuleen. Olisi paljon korjattavaa, meillä, Suomessa, mutta emme voi. Me vaan katsotaan ja ihmetellään? Näinkö tämä tosiaan on?
70 miljardin velka, se on Suomen tämänhetkinen velka. Suomi ottaa joka vuosi velkaa 8 miljardia, ja onko se aivan totta, että tuota rahaa jaetaan pois täältä meidän maasta, pois meiltä. Kyllä, näin on. Miksi ‘me’ noin tehdään? Ollankohan ‘me’ sitten tosiaankin hölmöläisiä. Tuo raha ei ole edes kansantuloa, se on jotakin muuta. Mitä se siis on?
Me emme, siis me kansalaiset, emme saa päättää tuosta asiasta. Silti se vaikuttaa jokaiseen meistä. Huojentavaako on että tuostakin asiasta päättää hyvin pieni määrä ihmisiä. Kun päätimme olla osa Eurooppaa, emme tienneet mitä se kaikki on? Tai joku kyllä tiesi, muttei kertonut?
Tämä kaikki kuvastuu myös vaalitaistoon. Kyynärpäät on varmaan jo rasittuneet monilla, ja miksi? Minkä vuoksi? Ei ole mitään näkymää, mikä maailma on jo lähitulevaisuudessa. Kuka on siis voittaja.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *