Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Luokittelematon

Suomi ei ratifioi

21.01.2011, oili2011

”Suomi ei ratifioi YK:n sopimusta alkuperäiskansojen oikeuksista tällä hallituskaudella, kertovat Alma Median sanomalehdet. Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) sanoo lehdissä, että oikeusministeriön pitkään valmistelema puitelaki kariutui keskustapuolueen vastustukseen”. (lainaus Lapin Radion nettisivu)

Mikä ongelma tässä? Miten on niin hankalaa antaa Suomen kansalaisille ne oikeudet, mitkä heille kuuluvat? Miksi? Tähän on pakko ottaa kantaa.

Suomen eduskunta äänesti juuri uudesta kansalaisuuslaista, ja kansalaisuuden saaminen helpottuu huomattavasti, vaikka vanhat ongelmat ovat yhä selvittämättä. Mm. rikollisuuden ongelma. Nyt uuden lain turvin yritetään sopeuttaa ihmisiä Suomen yhteiskuntaan, kertomatta laeista, oikeuksista tai velvotteista juuri mitään. Saamelaisia on kautta aikojen yritetty sopeuttaa Suomen yhteiskuntaan huolimatta siitä, että heillä on oma kulttuurinsa, joka on myös rikkaus Suomen yhteiskunnalle ja valtiolle. Saamelaiset ovat hyvin selvillä myös koko Suomen asioista. Suomen matkailu mm. hyödyntää saamelaisten asioita täysin heiltä kysymättä, ja sekin vähän ihmetyttää.

Yksittäisenä Muutos2011 ehdokkaana jopa vaadin, että Suomi alkaa kunnioittamaan sen omia kansalaisia ennen muita. Saamelaiset ovat rikkaus omilla perinteillään, eivätkä suinkaan uhkaa minkään asteisesti Suomen yhteiskunnan enemmistön asioita. Näin myös laki kansanäänestyksestä antaisi mitä suurimmat mahdollisuudet myös saamelaisten alkaa itse enemmän päättämään siitä, mitä he haluavat ja toivovat Suomen Yhteiskunnalta. Suomen kansalaiset, hallitus ja eduskunta, nyt on muutoksen aika, ja mm. ILO 169 -sopimusta on kunnioitettava suvereenisti. YK on sitä myös vaatinut monta kertaa.


Yksi vastaus

  1. Lappilainen sanoo:

    Laita Lapin Kansaan, Pohjolan Sanomiin, Uusi Rovaniemi-, Lappilainen (ent. Roi-Press)- ja Sompio-lehtiin ja muihinkin Lapin alueen pikkulehtiin yleisöosastokirjoituksia eri aiheista, että sinun nimesi tulee laajemminkin tunnetuksi. Kannattaa korostaa suoraa demokratiaa eli sitovia kansanäänestyksiä sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla Muutoksen ykkösteemana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *